BEN-Woningen

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /customers/c/a/8/tdm-service.be/httpd.www/includes/menu.inc).

De term ‘BEN' staat voor bijna-energieneutraal. Het is een manier van bouwen die vanaf 2021 de standaard zal vormen voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en Europa.

BEN-woningen verbruiken zeer weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Enerzijds betalen de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie zichzelf terug door een lage energiefactuur. Anderzijds bestaan voor BEN-woningen ook stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.

Ook de banken zijn voorstander van BEN, omwille van de premies en kortingen, maar vooral door de hogere marktwaarde. Bepaalde banken moedigen u zelfs aan met een extra voordelig BEN-krediet.  

Lees er meer over op http://www.energiesparen.be/BEN